close
Nieuwsbrief
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR | AT
Je bevindt je hier:  home > blog > 4 tips voor mooie stickers
 

Stickers bedrukken: 4 tips voor mooie stickers

 
Mooie ronde stickers
 
Wil je stickers bedrukken? Dan is het belangrijk dat je een goed drukbestand hebt. Is je bestand niet goed, dan krijg je geen mooie stickers. In dit blog hebben we vier tips op een rij gezet voor als je een drukbestand gaat opmaken.

Tip 1: Zorg voor 2 millimeter afloop

Bij het snijden van je stickers kan er altijd een kleine afwijking zijn. Daarom adviseren we een afloop van 2 millimeter. Dit zorgt er voor dat als je een achtergrondkleur hebt gebruikt, je geen wit randje ziet op de plek waar je sticker gesneden is. Ook is het belangrijk dat als je tekst gebruikt, deze niet te dicht op de afloop staat. Ook mogen er geen snijtekens e.d. in je drukbestand staan, want die kunnen dan mee gedrukt worden. Alleen bij een vrije vorm sticker moet je een snijlijn toevoegen. Hierover lees je meer in het blog Drukbestand vrije vorm sticker: waar moet je op letten? kun je daar meer over lezen.

Tip 2: Afbeeldingen moeten minimaal 300 dpi zijn

Als je foto's of ander soort afbeeldingen gebruikt raden we aan dat deze afbeelding minimaal 300 dpi is. De afkorting dpi staat voor dots per inch. Heeft je afbeelding minder dpi, dan kan deze onscherp worden. Op je scherm zal je dat niet altijd zien, maar op je gedrukte sticker wel. In het blog Wat je moet weten over de resolutie van je bestand kun je hier meer over lezen.

Tip 3: Zet teksten om naar contouren

Als er tekst op je sticker komt, is het belangrijk dat je de letters omgezet hebt naar contouren. Doe je dat niet, dan kan je tekst er anders uit komen te zien. Dit kan gebeuren als je een lettertype hebt gekozen dat ons systeem niet herkent. Er wordt door het systeem dan een lettertype gekozen dat er op lijkt. Daardoor kan de tekst er anders uit komen te zien of zelfs wegvallen. Zet je de tekst om naar contouren dan heb je daar geen last van, omdat de tekst dan een plaatje wordt.

Tip 4: Gebruik CMYK-kleuren

Voor drukwerk worden meestal CMYK-kleuren gebruikt. De afkorting CMYK staat voor Cyaan, Magenta, Yellow en Key. Dit zijn de kleuren blauw, rood, geel en zwart. Wij gebruiken deze drukkleuren ook voor het drukken van stickers, omdat je hiermee de meeste kleuren kunt mengen. Is je bestand in RGB-kleuren, dan kan er een klein kleurverschil optreden, omdat dat kleuren voor beeldschermen zijn. Ook het kleurprofiel dat je toevoegt kan nog verschil maken. Meer hierover kun je lezen in het blog Wat je moet weten over kleuren.

Stickers bedrukken

In dit blog hebben we de belangrijkste punten genoemd waar je rekening mee moet houden als je je drukbestand gaat opmaken. Voor bepaalde soorten stickers zijn er nog aanvullende eisen. Dat zijn bijvoorbeeld vrije vorm stickers, barcodestickers en stickers met dekwit. In onze aanleverspecificaties kun je daar meer over lezen. Daar vind je ook de andere eisen waaraan je bestand moet voldoen. Heb je een vraag? Stuur een e-mail naar info@sticker.nl of bel (0546) 539 877. Vul het bestelformulier in als je stickers wilt bestellen.

©Foto: Unsplash.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD