Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Drukproef controleren: aandachtspunten
 

Drukproef controleren: aandachtspunten

 
printscreen van uploadmodule
 
Als je bij ons stickers bestelt, krijg je altijd een digitale drukproef. Deze drukproef moet je controleren en goedkeuren. Pas na goedkeuring gaan wij je stickers drukken. We merken dat sommige mensen het toch lastig vinden om zo?n drukproef goed te controleren. Vandaar dat we een aantal punten op een rij hebben gezet waarop je moet letten.
Je kunt je bestand aanleveren via de uploadmodule op onze website. Deze geeft automatisch de verhoudingen aan die je gekozen hebt voor je sticker. Let er op dat de afbeelding goed in het vak past door deze te centreren en indien nodig te vergroten of te verkleinen. Bij de aanleverspecificaties vind je de eisen waaraan een drukbestand moet voldoen.

Roze lijn is snijlijn

In de meeste gevallen genereert ons systeem automatisch een snijlijn. Die zie je terug als roze lijn in de controle-pdf. Alleen wat binnen die lijn staat komt op je sticker. Zorg er ook voor dat je rondom 2 millimeter afloop hebt. Voeg geen snijtekens en dergelijke toe. Deze zullen mee gedrukt worden op je sticker. Alleen als je een vrije vorm sticker hebt besteld, moet je zelf een snijlijn toevoegen.

Vectorbestand nodig?

Soms komt het voor dat je een vectorbestand nodig hebt. Dit geldt voor vrije vorm stickers en stickers met dekwit. Ook in andere gevallen kan het verstandig zijn om een vectorbestand aan te leveren. Zo kun je vectorbestanden wel onbeperkt vergroten en bitmapbestanden niet. In het blog Wat is een vectorbestand? vind je daar meer informatie over. Ook adviseren we om afbeeldingen te gebruiken die minimaal 300 dpi zijn. Meer info over dpi en resolutie vind je in het blog Wat je moet weten over de resolutie van je bestand.

Leesbaarheid en kleuren

Heb je tekst op je sticker staan? Controleer dan of deze goed leesbaar is. Houd er rekening mee dat de tekst op je beeldscherm er groter uit kan zien dan die in werkelijkheid wordt. Als je twijfelt, kun je het bestand op een stuk papier uitprinten in dezelfde grootte als de bestelde sticker. Deze tip kun je ook gebruiken om andere zaken te controleren. Kleuren zijn op deze manier lastiger te beoordelen. Zo kan het zijn dat je printer niet gekalibreerd is. Ook is de ondergrond waarop geprint wordt anders. Daardoor kan er kleurverschil zijn tussen je print en de geleverde sticker.

Automatische bestandscontrole

De drukbestanden die je aanlevert worden niet handmatig door ons gecontroleerd. Wel worden je bestanden door ons systeem gecontroleerd. Op dit moment werken we aan het verbeteren van die techniek, zodat nog meer fouten eruit gehaald worden. Echter, dit blijft een computerprogramma. Zo kan het programma niet voor jou beoordelen of het ontwerp zo is als jij wil. Daarom blijft het belangrijk dat je de pdf goed controleert.

Niet te zien in pdf

Een aantal zaken kun je momenteel nog niet in de controle-pdf zien. Zo kun je nog niet zien of de kleuren omgezet zijn in CMYK en of je tekst omgezet is naar contouren. Dit soort zaken kun je controleren in het opmaakprogramma dat je gebruikt hebt voor het maken van je ontwerp. In het blog Veelgestelde vragen over drukbestanden aanleveren vind je daar meer informatie over.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (Privacyverklaring)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerstvolgende bestelling.
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen