close

COVID19 Stickers

Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE
Je bevindt je hier:  home > blog > Wat is het verschil tussen vrije vorm en eigen formaat?
 

Wat is het verschil tussen vrije vorm en eigen formaat?

 
 
Het gebeurt nog wel eens dat klanten via de website een vrije vorm sticker bestellen, terwijl ze eigenlijk een vierkante of ronde sticker nodig hebben in een eigen formaat. Wat is een vrije vorm sticker? Wat is eigen formaat en hoe kan ik dat aangeven? Ik heb het verkeerde besteld: wat nu? Op deze vragen geven we hieronder antwoord.
 
Sommige mensen denken dat je bij een vrije vorm sticker zelf de afmetingen van de sticker kunt bepalen en dat dat bij de standaard vormen (vierkant, rond, rechthoekig, ovaal) niet kan. Dit is niet juist. Bij ons kun je bijna bij alle stickers zelf de afmetingen bepalen. Dit kan op het bestelformulier bij ‘Eigen formaat’.

Wat is een vrije vorm sticker?

Een vrije vorm sticker wordt ook wel contoursticker genoemd, omdat de sticker gesneden wordt op de contour die om je ontwerp heen zit. Heb je bijvoorbeeld een ruitvormig ontwerp. Dan wordt de sticker ook ruitvormig gesneden. Je kunt het verschil goed zien in de afbeelding hierboven. De bovenste sticker is een normale ronde sticker. De onderste sticker is een vrije vorm sticker. Bij de onderste sticker zie je dat de sticker de contouren van het vliegtuig volgt, terwijl het vliegtuig bij de bovenste sticker afgesneden is.

Verkeerde vorm: wat nu?

Zou je een vrije vorm sticker bestellen terwijl je een rechthoekige nodig hebt, dan krijg je in veel gevallen problemen op het moment dat je het drukbestand wilt aanleveren via de website. Mocht je dit overkomen, neem dan contact met ons op. Wij kunnen dan handmatig je bestelling aanpassen. Twijfel je over welke vorm je moet kiezen? Neem dan voordat je je bestelling plaatst contact met ons op.

De maten van onze stickers

Zoals gezegd kun je bij ons bijna altijd zelf de maat van je sticker bepalen. Alleen bij onze papieren stickers zit je vast aan een aantal standaardmaten. Dit heeft te maken met het productieproces. Zoek je een sticker in een afwijkende maat? Kies dan voor een outdoor sticker. Kies eerst de vorm die je wilt. Daarna kun je kiezen tussen indoor (papier) en outdoor (vinyl). Op het bestelformulier kun je bij ‘Eigen formaat’ zelf de maat in millimeters aangeven.

Maatwerk is mogelijk

Soms gelden er bij ons minimale afmetingen. Zo is de minimale maat van een magneetsticker 50 bij 50 millimeter. Dit komt omdat de magneetfolie dikker is dan de gewone vinylfolie. Bij een gewone folie hangt de maat af van hetgeen er op gedrukt wordt. De opdrukt moet namelijk leesbaar zijn. Overigens is in veel gevallen maatwerk mogelijk. Dus zoek je iets dat niet op de website staat, stuur een e-mail naar info@sticker.nl of neem telefonisch contact op via (0546) 539 877.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
Dome stickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
 
Promotie stickers
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellencovid19 webshop
Om u een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met beh
Meer informatie    
   AKKOORD